FESTIVAL

LIKØRLAB: RABARB ++

raaaSå er tiden kommet til likørprojektets opstart. Første flaske kommer til at hedde rabarberlikør. Jeg vil først og fremmest lave likør med sæsonbetonede ingredienser, og lige i øjeblikekt er rabarberne fremme, men kun for en kort stund. Jeg var heldig at få fat et bundt lækre økologiske jordbær-rabarber. Jordbær eller vin- rabarber, er mest kraft- og sødmefulde, det er vigtigt for at opnå det bedste resultat af udtræk. Vanilie & sukker fremhæver aromaerne i rabarberne, og sørger for en sødmefuld smagsoplevelse. Alkohol giver kraft til smagen.

/500G. ØKO RABARBER VANILIESTANG /250G. SUKKER /70CL. VODKA

Procedure:

Skyl og rens rabarberstilkene, derefter skæres de i mindre skiver. Hæld rabarber, vanillie & sukker i et skoldet & patentglas. Tilsæt vodka, og lad det trække i 5-6 måneder. Derefter skal det filtreres, og  likøren hældes på flaske.

varavodka2rarIMG_2081 copySå blev fik mit rullebord selvskab af den første likør, glæder mig til flere likørbryggerier, og ikke mindst til at smage resultaterne af flere måneders udtræk. Ved siden af likøren står en akoholfri hyldeblomst & rabarber- drik, som heldigvis kun skal trække en uges tid 

//

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FESTIVAL