LikørLab: Abrikos & Havtorn ⌛
Jeg er virkelig blevet vild med mit nørdede likør projekt. Når jeg bliver optaget af interessant emne, forsvinder alle nedtrykte tanker. Kreativitet & eksperimenterne kommer i fokus. Jeg kunne uddybe det i timevis, men kort sagt, er disse projekter uundværligt nørderi for mig.
Så, idag skal mit likørprojekt udvides. Forleden købte jeg nogle søde solmodne abrikoser, og fik lyst til at sammensætte dem med havtorn. Det søde fra abrikoserne, og det bitre og parfumerede fra havtorn, tror jeg er en god kombi. Efteråret 2013, plukkede jeg havtorn, og frøs dem ned. Havtorn er søde & parfumerede, når de fryses og de smider lidt af bitterheden. Det er snart ved at være tiden hvor havtorn modner, så det igen bliver tid til at plukke bær. Jeg vil lave en varm orange farvet likør, der gerne skulle blive smagfuld i den sidste ende.
5-7 ABRIKOSER /50G. HAVTORN /½ VANILIESTANG /100G. SUKKER /50CL. VODKA/
Procedure:
Optø havtorn, skyl abrikoserne & halver dem. knus stenene, så kernen frigøres. Skær en lomme i frugtkødet og prik abrikos -kernene /(mandlerne) i ind. Abrikoskerner giver en note af marcipan. Prik små huller på skindsiden med en gaffel, det giver en bedre mulighed for at få smagen frem i likøren. Fyld en ½ flækket vaniliestang, abrikoserne og havtorn, i et skoldet patentglas. Dernæst fyldes der op med sukker /det er vigtigt her, at det er hvidt raffineret sukker, da rørsukker nedsætter ingrediensers egen rene smag. Til sidst tilsættes vodkaen. Lad likøren trække i mindst 4-6 uger. /Ryst glasset jævnligt så sukker opløses.
Nu begynder mit likør barbord lige så stille at tage mere form, og få volumen – glæder mig til flere eksperimenter.
//
Hi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.
Have a look at my page seo singapore (twitter.com)